Petri Graeffe

Turvalliset juuret ja kantavat siivet

Kirjoitin Järvenpään kaupungin strategiaprosessistamme tammikuun kolumnissani: ”Hyviä kysymyksiä on paljon – ehkä oleellisinta onkin, että osaammeko kysyä oikeat kysymykset. Ja osaammeko vastata niihin.” Nyt Järvenpään kaupunginvaltuusto (13.6.) on vastannut kysymyksiin ja päättänyt uuden kaupunkistrategiamme mission, vision, arvot sekä painopisteet. Strategian tiivistäminen on aina haastava työ. Uskon, että valittuihin painotuksiin on kaikkien helppo sitoutua.


Kaupunkistrategiamme ohjaa koko kaupungin työtä seuraavat kahdeksan vuotta. Seuraava valtuusto arvioi strategian toimivuutta ja tarkentaa sitä tarvittavin osin neljän vuoden kuluttua.
Tuore missiomme on ”Rakennamme yhdessä kaupunkia, jossa järvenpääläisellä on turvalliset juuret ja kantavat siivet”. Liki sata luottamushenkilöämme ja viranhaltijat tekivät laajasti työtä alkuvuoden – myös tässä työssä korostui vahvasti tämä henki yhdessä rakentamisesta.


Strategiamme visio on ”Järvenpääläiset voivat hyvin ja asiat hoituvat sujuvasti metropolialueen pohjoisessa keskuksessa.” Vision viesti on selkeä, Järvenpää haluaa olla alueellaan selkeä keskuskaupunki. Haluamme tehdä järvenpääläisten elämän sujuvaksi: Järvenpää panostaa digitaalisuuteen ja toimiviin palveluihin, toisaalta kompaktissa kaupungissamme kaikki on fyysisesti lähellä ja palveluja runsaasti. Päätavoitteena on, että järvenpääläiset voivat hyvin.

Visiota tavoitellaan kolmella toiminnan painopisteellä. ”Kestävä ja hallittu kasvu” vahvistaa kaupunkiamme määrätietoisesti, mutta hallitusti. ”Vireä kaupunkielämä” tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaupunkiimme ja ”ajoissa auttaminen” painottaa sitä, että tarjoamme muun muassa lapsillemme jo pienestä alkaen hyvät palvelut. Kaupungin arvoiksi määritettiin oikeudenmukaisuus, rohkeus ja vastuullisuus. Nämä arvot edellä viemme Järvenpäätä eteenpäin.


Kesän jälkeen jatkamme työtä rakentamalla niin sanottua strategiakarttaa määritellen painopisteillemme vielä kärkitavoitteita ja niille mittareita sekä tavoitetasoja. Strategia ohjaa tavoitteellista työtämme Järvenpään hyväksi.


Petri Graeffe
kirjoittaja on Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *