Petri Graeffe

Onnea Iiris Laukkanen – rakennetaan yhdessä!

Järvenpään kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina Iiris Laukkasen uudeksi kaupunginjohtajaksemme. Laukkanen sai jo ensimmäisellä kierroksella 26 ääntä eli yli puolet annetuista 51 äänestä. Järvenpää valitsi ensimmäisen kauppalanjohtajansa Einar Pyykön vuonna 1951 sen jälkeen johdossa on ollut kolme muuta kaupunginjohtajaa, Laukkanen lisäksi kolme kaupunginjohtajaa, Laukkanen on vasta viides kaupunkimme johtaja.


Valintaprosessi oli erityisesti neljälle kärkiehdokkaalle työläs: kaupunginhallituksen haastattelu,
soveltuvuustestit, julkinen vaalipaneeli, valtuustoryhmien tentit kahden tunnin ajan sekä median
kiinnostus. Arvostan suuresti panostanne ja sitä, että olitte käytettävissä Järvenpään kaupunginjohtajaksi. Kenestä tahansa teistä olisimme saaneet hyvän kaupunginjohtajan, kiitos.

Iiris Laukkanen, toivon, että Järvenpäästä tulee johdollasi visiomme mukainen: ”Järvenpääläiset voivat hyvin ja asiat hoituvat sujuvasti metropolialueen pohjoisessa keskuksessa”. Tavoitteemme on erinomainen, sen saavuttaminen vaatii paljon viisautta ja oikeita ratkaisuja. Taloustilanteemme on haastava ja nuorten pahoinvointi lisääntyy. Tarvitsemme päätöksiä, joilla voimme yhtä aikaa turvata kaupungin houkuttelevuuden veronmaksajille ja riittävät palvelut kaikille. Hätiköidyt säästötoimet eivät ole oikea ratkaisu, mutta eivät myöskään suuret veronkorotukset. Jotain muuta meidän on löydettävä. Järvenpäällä on kaikki edellytykset vahvuuksiensa pohjalta onnistua.

Järvenpään missio on ”rakennamme yhdessä kaupunkia, jossa järvenpääläisellä on turvalliset juuret ja kantavat siivet”. Toivon, että uutena kaupunginjohtajana voit ottaa tämän erityiseksi ohjenuoraksesi.
Sitoutat koko kaupunkia: asukkaita, luottamushenkilöitä, yhdistyksiä, yrityksiä, viranhaltijoita ja kaikkia toimijoita tämän mission taakse. Järvenpään kaupunginvaltuusto on tämän mission päättänyt ja ollut sen sorvaamassa. Näimme strategiaprosessin aikana sen, että päättäjien yhteinen tahto rakentaa kaupunkia yhdessä on vahva. Tämä on erittäin tärkeä tuki sinulle työssäsi uutena kaupunginjohtajana. Lämpimät onnitteluni!

Petri Graeffe
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok)
petri.graeffe@jarvenpaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *