Petri Graeffe

Järvenpää tarvitsee yrityksiä!

Yrittäjät työllistävät, tuottavat kaupunkiin palveluja sekä merkittävän määrän verotuloja – sekä tulo- että yhteisöveroja. Yritysten menestys riippuu aina ensisijaisesti niiden omasta toiminnasta ja yrittäjien tekemisestä. Mutta kaupungin ja valtion päätöksillä on suuri merkitys hyvän toimintaympäristön luomisessa. Mitä meidän kannattaisi tehdä yrittäjien menestyksen vahvistamiseksi? Esitän kolme ajankohtaista kärkiasiaa, joita pidän erityisen tärkeinä.
Kaksi ensimmäistä ovat Järvenpään kaupungin käsissä ja kolmas on valtiovallan päätösten takana.

Kuka kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse? Järvenpään tulee ylpeästi kertoa onnistumisistamme ja hienoista järvenpääläisistä yrityksistä! Tämä onkin tiedostettu valmisteilla olevassa Järvenpään elinkeino-ohjelmassa. Positiivisuus kannustaa sekä nykyisiä yrittäjiämme ja yrityksiämme että houkuttelee kaupunkiimme uusia toimijoita. Keskustaan tarvitaan lisää toimitilaa. Keskusta-alueemme vähäisistä yritysten vapaista toimitiloista on puhuttu jo useita vuosia. Elinkeino-ohjelmamme taustaselvityksissä on nyt tiedostettu sama tilanne, keskustassa on poikkeuksellisen vähän vapaata toimitilaa. Erityisesti asiantuntijayrittäjyyden kasvun kannalta tämä on hyvin ongelmallista. Kun keskustaan rakennetaan uusia taloja, emme voi vain lähteä siitä, mikä ensisijaisesti kiinnostaa sijoittajia. Jos emme velvoita rakentamaan keskustaan myös toimitilaa
asuntojen lisäksi, emme kehity alueemme keskukseksi, jossa on myös vilkasta yritystoimintaa.


YEL-uudistuksesta on luovuttava. Suunnitteilla olevasta YEL-uudistuksesta on luovuttava. Ei ole kohtuullista, että eläkeyhtiöille jäisi mahdollisuus kiristää nykyisinkin usein hyvin tiukoilla olevien yrittäjien eläkerasitusta, mahdollisesti kohtuuttomastikin. Uhka jopa tuhansien yrittäjien toimeentulon vaarantumisesta tulee ottaa vakavasti. Hyvät yrittäjät, kiitos suuresta panoksestanne Järvenpäässä! Toivon teille menestystä liiketoimintaanne, pyrimme kaupungilla parantamaan toimintaympäristöänne aktiivisesti.


Petri Graeffe
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *